Talissim

GVIDO

Tomaž Pačnik


Tomaž Pačnik

031/34 36 30

Lokacije:
Img_1569

TOMAŽ PAČNIK sem kot glasbenik že dolgo prisoten na slovenski glasbeni sceni. Če odštejem kariero cerkvenega organista v hipijskih najstniških letih se je moja prava glasbena pot začela že leta 1992, ko sem bil povabljen v art-rock skupino PULSA THEATRO. Zasedba je delovala štiri leta, vmes pa sem se priključil še koroški rock skupini ABADON, z njo posnel dve plošči, a sem jo moral zaradi ustanovitve skupine JAZOO leta 1996 in novih obveznosti zapustiti.

Hkrati z rojstvom JAZOO sem se vpisal na Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani ter tako začel sodelovati z različnimi glasbeniki. Poleg občasnega nastopanja z jazz zasedbami in orkestri sem najprej pomagal različnim pop skupinam (SENDI, LADO LESKOVAR, BOTRI…), kmalu zatem pa prevzel mesto glavnega klaviaturista v takrat odlični jazz-funk skupini PLANET GROOVE. Medtem sem z JAZOO posnel debitantski album (On Time) ter začel sodelovati še z drugimi znanimi slovenskimi imeni: JADRANKA JURAS, ANDRAŽ HRIBAR, SASHA, PROJEKT GIS

Po končanem šolanju se je zame pokazalo kar nekaj novih izzivov. Tako sem se leta 2003 odzval povabilu za sodelovanje z legendarnimi ŠANK ROCK-i, z njimi sodeloval 2 leti, med letoma 2006 in 2011 pa sem bil reden član v spremljevalni skupini VLADA KRESLINA. Medtem sem z JAZOO izdal še dva albuma (Retro Future, 2005/Detached, 2008) in sodeloval na kar nekaj festivalih doma (Lent, Ortofest, Jeff, Jazzinty) in v tujini (Nemčija, Avstrija, Češka, Grčija).

Trenutno poleg aktivnosti GVIDO, sestavljanja programov, nastopanja in koncertiranja s skupinami…z JAZOO pripravljam material za četrto zgoščenko, ki bo izšla letos.

Junija 2009 je zaživel projekt “Okrog sveta” (Avtorja: Andrej Štular, Petra Stare), to je predstava Lutkovnega gledališča NEBO, za katero sem skupaj s flavtistko Katjo Stare pripravil avtorsko glasbeno opremo.

Jeseni 2010 je pri založbi Danza Macabra, ki jo vodita Edin Čuturič in Martin Rojnik izšel single z naslovom Exotic Stranger, kjer sem pomagal z vokalnim aranžmajem. Pod okriljem založbe se pripravlja še nekaj projektov, ki bodo zaživeli v bližnji prihodnosti.

Januarja 2011 je izšel prvenec odličnega bas-kitarista Cveta Polaka z naslovom Bass Line, na katerem sem posnel klaviature.

Od leta 2002 vodim GVIDO – ustanovo, ki se ukvarja z izobraŽevanjem, organizacijo, posredovanjem, organizacijo dogodkov, snemanjem, itn.

Jazoo – promo from Domen Ožbot on Vimeo.