Talissim

GVIDO

Glasbene urice


Glasbene urice

GLASBENE URICE so nadgradnja programa Cicizbor in so namenjene vsem predšolskim otrokom od 3 do 7 let. Trenutno potekajo v Slovenj Gradcu ter Ljubljani, a bomo sčasoma program uvedli tudi po drugih krajih.

Glasbene-urice

GLASBENE URICE so namenjene vsem otrokom od 3 do 7 let, ki se zanimajo za glasbo, ritem in petje. Otroci se srečajo enkrat na teden, na urah pa dobijo osnovo za morebitno nadaljevanje glasbenega izobraževanja oz. igranje na inštrument.

ZDRUŽUJEMO ZABAVO IN UČENJE

  • Spoznavanje osnovnih glasbenih prvin,
  • spodbujanje veselja do glasbe,
  • učenje ritma in osnovnega notnega zapisa po zabavni metodi Body Rhythm,
  • razvijanje glasbeno-gibalnih sposobnosti,
  • spoznavanje inštrumentov,
  • glasbene pravljice.
Mentorji:
Lokacije:

Nasveti za nakup

Za sodelovanje v GLASBENIH URICAH nakupovalni nasveti niso potrebni. Udeleženci ne potrebujejo posebnih rekvizitov za sodelovanje in izvajanje. Karkoli se potrebuje, se lahko dokupi sproti v vsaki …

Cilj Glasbenih uric je predvsem ta, da se otroci že zgodaj na sproščen način spoznajo z glasbo in petjem.
-
Znano je, da je glasba v predšolskem obdobju pomembna, ne le zaradi razvoja posluha in glasbenega talenta, ampak tudi zaradi samoizražanja skozi glas ali inštrument.
-
Malčki so kasneje bolj pripravljeni sodelovati v otroških in mladinskih glasbenih zasedbah ter pevskih zborih. Na ta način se tudi razvija in ohranja kvalitetno glasbeno znanje.

Program je pester, saj je poleg učenja glasbe in petja vključeno tudi veliko gibanja, plesa ter drugih aktivnosti: barvanje, izdelovanje likov, učenje skozi igro…vedno pride na obisk tudi Dedek Mraz, oglasi pa se tudi Pust z svojimi sladkimi krofi…:)
-
Otroci GLASBENIH URIC se predstavljajo na rednih koncertih GVIDO, vključeni pa so tudi v druge javne prireditve.