Talissim

GVIDO

Reference


GVIDO - Program

Glasbena šola GVIDO je ena redkih izobraževalnih organizacij, ki želi dati prednost kvaliteti in ne končnemu finančnemu izplenu.

V prid temu priča dejstvo, da pri nas še vedno 90% vseh opravljenih ur poteka individualno in ne skupinsko, kakor se ta praksa pogosto uveljavlja, ker se to bolj izplača.

Skupinski pouk sicer tudi ima svoje prednosti, zato občasno učence združimo (predvsem pred koncerti, ko pripravimo skupinske točke). V splošnem pa se posvečamo posamezniku, saj je doseganje rezultatov pri individualnem pouku boljše.

GVIDO - Učitelji

Čeprav pravijo, da dobri glasbeniki niso nujno tudi dobri pedagogi (in obratno), Glasbena šola GVIDO med svoje vrste vabi tiste osebe, ki združujejo najboljše od vsega:

 • imajo izobrazbo iz klasičnih smeri;
 • imajo popolno znanje iz osnovne glasbene teorije;
 • so študentje pop&rock in jazz akademij v EU;
 • so udeleženci različnih glasbenih seminarjev doma in v tujini;
 • so bolj odprti za različne glasbene stile in zato lažje sledijo različnim zahtevam učencev;
 • so aktivni v ustvarjanju glasbenih del ter člani različnih glasbenih zasedb;
 • so zrele osebe z pozitivnim odnosom do sveta;

GVIDO - Poučevanje na domu

Poučevanje na domu je posebna oz. nadstandardna storitev, ki učencem prihrani čas in stroške.
Vsi se trudimo, da to omogočimo vsem, ki si to želijo.
A včasih zaradi odstopanja v oddaljenosti, različnih terminskih zmožnosti tako učencev kot tudi učiteljev ter ostale logistike žal to ni mogoče – kar pa se pravzaprav ne dogaja pogosto in je prilagajanje z obeh strani vedno doseglo kompromis ter obrodilo rezultate!

GVIDO - Učenci

Glasbena šola GVIDO je bila ustanovljena leta 2002. Od takrat je nudila znanje več kot dva tisoč učencem iz Ljubljane in njene okolice, Koroške, Savinjske, Štajerske ter Gorenjske regije.

Med učenci, ki so pri nas izpopolnjevali glasbeno znanje, so tudi Vlado Kreslin, Damjana Golavšek, Nives Mikulin (muzikal Moje pesmi moje sanje, Briljantina, Cvetje v jeseni), Cveto Polak (basist skupine Šank Rock), med drugimi tudi Lombardo Jernej (hit skladba: Zavrtela sva svet).
Veliko aktualnih učencev ustanavlja ali pa že ima svoje zasedbe, s katerimi aktivno nastopajo.

GVIDO - Brez vpisnine + podarjena glasbena knjižica!

Glasbena šola GVIDO še vedno vztraja pri posebni ugodnosti za vse: BREZPLAČEN VPIS!
Brezplačna pa sta tudi glasbena knjižica ter notni zvezek, ki ju vsak učenec dobi ob brezplačnem vpisu.

Namesto tega morajo učenci ob vpisu poravnati kavcijo, ki se upošteva pri obračunu zadnjega obroka šolnine (za mesec junij).
S tem učenec prevzame rizik pri morebitnem predčasnem zaključku izobraževanja, saj se v tem primeru kavcija ne vrača, ampak se uporabi kot nadomestilo stroškov za vpisa in porabljene tiskovine.

GVIDO - Brez starostnih omejitev!

V programe Glasbene šole GVIDO se lahko vpiše vsak, ki ga to zanima in veseli. Prav tako lahko pri GVIDO-u znanje pridobi marsikateri najstnik, ki je drugje zamudil vpisne starostne omejitve, vedno več pa je tudi odraslih oseb, ki si želijo igranja npr. na klavir ali kitaro in tako uresničiti sanje iz mladosti, ko niso imeli pogojev ali možnosti za to.

Naš moto je, da glasba ni in ne sme biti privilegij, ampak pravica!

GVIDO - Popusti in ugodnosti

Učenci Glasbene šole GVIDO so deležni naslednjih popustov in ugodnosti:

 • popust pri plačilu več obrokov hkrati (do 3 obroke);
 • popust pri vpisu ostalih družinskih članov;
 • popust pri vpisu več učencev na istem naslovu (poučevanje na domu);
 • poučevanje na domu brez zahteve povrnitve potnih stroškov do razdalje 8 km (Ljubljana in okolica) ali 2-3 km (ostale regije);
 • vsi učenci so deležni brezplačne pomoči, svetovanja in morebitnega posredovanja pri nakupu glasbene opreme, dodatne opreme in pri izbiri notnega materiala;
 • ob nakupu darila vam pripravimo poseben darilni bon, ki ga potem izročite obdarovancu;

GVIDO - Notni material

V Glasbeni šoli GVIDO razvijamo svoj program, ki je sestavljen iz različne obstoječe literature ter na podlagi vseh izobraževalnih, pedagoških, izvajalskih in tudi praktičnih izkušenj.

Na željo učenca posamezne skladbe brezplačno priredimo v urejen notni zapis, prilagojen glasbilu in zahtevnostni stopnji učenca.

GVIDO - Partnerji

Naša najboljša referenca so naši partnerji, s katerimi tesno sodelujemo že precej časa: od vrtcev, osnovnih in srednjih šol, mladinskih centrov, šolskih centrov, pa vse do občin, turističnih centrov, knjižnic, kulturnih društev ter drugih organizacij in poslovnih subjektov, kot so *kavarne, boljši lokali in prireditelji koncertov.

Dobro sodelujemo tudi z glasbenimi trgovinami ter posamezniki, ki se ukvarjajo z glasbenimi storitvami (serviserji, uglaševalci, ipd.).

Skozi leta našega delovanja se torej seznam daljša, kar nam in naših učencem omogoča tudi vedno boljše možnosti!

Preverite naše partnerje in prijatelje!